Hoe begin ik eraan?

Header hoe begin ik eraan
  1. Meet je stappen gedurende een week.
  2. Bepaal je doel. 500 extra stappen per dag is een haalbare uitdaging.
  3. Hou dit minstens 1 week vol.
  4. Kies na elke week een nieuw doel.
  5. Maak van extra beweging een dagelijkse routine.
  6. Indien haalbaar voor jou: ga door tot je minstens 10.000 stappen per dag haalt (8.000 stappen voor 65-plussers).

Onthoud ook: elke extra stap die je zet, is belangrijker dan het per se willen halen van 10.000 stappen!

Stappen registreren in het online dagboek

Stappen kan je registreren op deze website of in de app van 10.000 stappen! Dit doe je als volgt:

  • Meld je aan
  • Ga naar ‘mijn profiel’
  • Druk op ‘Prestatie toevoegen’
  • De stappen die je afleest van je stappenteller vul je in door ‘stappen’ aan te vinken, je stappen in te vullen, en ‘opslaan’ te drukken
  • Wil je (ook) andere beweegvormen ingeven (zoals fietsen, zwemmen, fitness,..)? Druk dan opnieuw op ‘prestatie toevoegen’, vink ‘Andere beweging’ aan en vul het aantal minuten in dat je hebt bewogen. Elke 10 minuten zal voor deze ‘Andere beweging’ omgezet worden naar 1500 stappen.

Dit online dagboek koppelt plezier aan bijhouden van je stappen. Je kan persoonlijke doelen stellen, badges winnen, groepen aanmaken en competities aangaan. Je eigen motivatie en die van deelnemende groepen worden vergroot door (samen) je stappen bij te houden en virtuele uitdagingen (bijvoorbeeld: samen virtueel stappen naar je favoriete vakantiebestemming) aan te gaan. De stappenuitdagingen kunnen alleen of met anderen aangegaan worden.

Je gebruikt de tool bij voorkeur minimum 4 weken, dan heb je het meest kans op een actiever leven. We wensen jou en alle deelnemende groepen veel plezier toe!

Meer hulp nodig bij het gebruik van deze stappentool? Neem een kijkje in de handleidingen.

Maak je eigen plan om meer te stappen

Meer stappen zetten? Wij helpen je om dat op een haalbare manier en stap voor stap waar te maken én vol te houden. Je kiest welk persoonlijk doel je voor ogen hebt en vult de vraagjes in. Zo zie je waar je vandaag staat, hoe het beter kan en waar je best op let: met je eigen, persoonlijke actieplan.

Bewegen op Verwijzing

Meer stappen zetten, je kan het alleen en met steun van familie en vrienden. Maar je kan ook persoonlijk begeleid worden door een Bewegen Op Verwijzing-coach